FAQ

Sekoboya

FAQ

Yapay zeka (AI), konuşma tanıma, karar verme ve dil çevirisi gibi insan zekası gerektiren görevleri yerine getirebilen sistemler oluşturmayı amaçlayan bir bilgisayar bilimi alanıdır. Yapay zeka çeşitli alanlarda kullanılıyor: tıpta hastalıkları teşhis etmek için, finans sektöründe dolandırıcılığı tespit etmek için, otomotiv endüstrisinde otonom araçlar oluşturmak için ve hatta pazarlamada tüketici davranışını analiz etmek ve teklifleri kişiselleştirmek için.

Yeni geliştiricilerin öğrenmesi kolay ve yaygın olarak kullanılan programlama dillerini öğrenerek başlamaları önerilir. Python, basit sözdizimi ve web geliştirme, veri analizi ve makine öğrenimindeki geniş uygulaması nedeniyle mükemmel bir seçimdir. JavaScript, web geliştirme için gereklidir ve etkileşimli web siteleri oluşturmanıza olanak tanır. Java, kurumsal uygulamalar ve Android mobil uygulamaları geliştirmek için popüler bir dildir.

Verilerinizi siber saldırılardan korumak için birkaç temel en iyi uygulamayı takip etmeniz önemlidir: farklı hesaplar için güçlü ve benzersiz şifreler kullanın, yazılım ve antivirüs programlarını düzenli olarak güncelleyin, iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin, kimlik avı e-postalarına ve şüpheli bağlantılara dikkat edin ve geri dönün. önemli verileri toplayın. Hassas bilgileri korumak için şifreleme kullanmak da faydalıdır.

Bulut bilişim birçok avantaj sunar: şirketlerin BT altyapı maliyetlerini azaltmasına olanak tanır, iş ihtiyaçlarına bağlı olarak kaynakların esnekliğini ve ölçeklenebilirliğini sağlar, yeni uygulama ve hizmetleri kolay ve hızlı bir şekilde dağıtmalarına olanak tanır, yüksek düzeyde veri güvenliği ve yedekleme sağlar ve erişim sağlar. dünyanın her yerinden verilere ve uygulamalara.

Sanal gerçeklik (VR), VR kulaklıklar gibi özel cihazlar kullanılarak kullanıcının gerçek olarak algıladığı, tamamen sürükleyici bir ortam yaratır. Bu teknoloji, gerçek dünyayla bağlantınızı tamamen kesmenize ve kendinizi bilgisayar tarafından oluşturulan bir dünyaya kaptırmanıza olanak tanır. Artırılmış gerçeklik (AR) ise dijital nesneleri, kullanıcının akıllı telefon veya AR gözlük gibi bir cihazın ekranından gördüğü gerçek dünyanın görüntüsünün üzerine yerleştirir. AR, gerçek dünyaya ek unsurlar ekleyerek algıyı geliştirir.